Ik wil een DVD of Blu-ray bestellen. Wat betekenen de regio’s?

DVD

DVD’s zijn gecodeerd voor bepaalde regio’s. Afhankelijk van je DVD-speler kan je wel of niet bepaalde DVD’s afspelen. De meeste recente modellen zijn (instelbaar op) regiovrij. Dit wil zeggen dat je geen rekening hoeft te houden met de regio aangegeven op de DVD. Je kan dit terugvinden in de handleiding van je DVD-speler. Maar als je DVD-speler wel gebonden is aan een bepaalde regio, moet je goed opletten dat je de juiste DVD koopt. Anders zal deze niet afspelen.

Regio 1 = US
Regio 2 = Europa

Blu-ray

Blu-ray’s zijn gecodeerd voor bepaalde regio’s. Afhankelijk van je Blu-ray-speler kan je wel of niet bepaalde Blu-ray’s afspelen. De meeste recente modellen zijn (instelbaar op) regiovrij. Dit wil zeggen dat je geen rekening hoeft te houden met de regio aangegeven op de Blu-ray’s. Je kan dit terugvinden in de handleiding van je Blu-ray-speler. Maar als je Blu-ray-speler wel gebonden is aan een bepaalde regio, moet je goed opletten dat je de juiste Blu-ray koopt. Anders zal deze niet afspelen.

Regio A = US
Regio B = Europa

Belangrijke opmerking

Je verliest het recht op terugname van verzegelde producten (DVD of Blu-ray) waarvan de verzegeling na levering werd verbroken en/of de plastic verpakking werd opengemaakt. Kijk voor je aankoop goed na of de regio van de DVD/Blu-ray overeenkomt met die van jouw DVD/Blu-ray-speler.