Kan ik mijn volgende Box datum uitstellen?

In bepaalde situaties zal je jouw volgende automatische zending kunnen uitstellen. Er zijn echter een aantal beperkingen waar je rekening mee moet houden. Om te controleren als je kan uitstellen, kan je op de  knop 'stel uit' klikken. 

Als het uitstellen van je Box datum mogelijk is, zal er automatisch een nieuwe Box datum getoond worden, die je dan kan bevestigen. Je kan geen specifieke datum kiezen. 

Wanneer het uitstellen van je Box datum niet mogelijk is, zal er een melding getoond worden met de nodige uitleg.

Huidige beperkingen (we behouden het recht om deze aan te passen als het nodig zou blijken):

  • Als je volgende automatische zending al zo ver als mogelijk in de toekomst ligt (wat meestal minstens een maand is), kan je het niet nog verder uitstellen. Je zal later opnieuw moeten proberen.
  • Als de waarde van de beschikbare en op voorraad zijnde goederen een bepaalde drempel bereikt, zal het uitstellen niet meer mogelijk zijn. Dit wordt gedaan om te vermijden dat ons magazijn overladen wordt. We hebben deze drempels zorgvuldig overwogen en ze werden gekozen in verhouding met de meest voorkomende verzendopties voor ieder land. Over het algemeen zijn de drempels zo bepaald dat de verzendkosten niet meer dan 10% van de waarde van de goederen (die verzonden zullen worden) overschrijden. Wij zijn van mening dat deze drempels aanvaardbaar zijn, maar zullen ze op regelmatige basis herevalueren in de toekomst.

Als je een uitstel nodig hebt die niet binnen de grenzen van deze automatische opties valt (bijvoorbeeld, je gaat voor een lange tijd op vakantie), kan je onze helpdesk (sales@archonia) contacteren om een persoonlijk voorstel uit te werken. Gelieve er rekening mee te houden dat we het recht behouden om bepaalde aanvragen te weigeren als we van mening zijn dat deze niet gegrond zijn.